Mon, 21 Oct
|https://us02web.zoom.us/j/8440478209
TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME ATÖLYESİ (ONLINE)
“İstediğiniz hayatı ve işi tasarlayın” Almanya’da verilen uygulamalı eğitim şimdi Türkiye’de… Önceden tasarım deneyimine sahip olmanıza gerek yok !!! 15 kişilik kontenjan vardır.
Saat ve Yer
21 Oct 2024, 20:00 – 23:00
https://us02web.zoom.us/j/8440478209
Bu Etkinlik Hakkında
“İstediğiniz hayatı ve işi tasarlayın”
Almanya’da verilen uygulamalı eğitim şimdi Türkiye’de…
Önceden tasarım deneyimine sahip olmanıza gerek yok !!!
Neler öğreneceksiniz?
Empati haritalama, iç çatışmalarını çözme, ne istediğini keşfetme
Problemi tanımlama, seçenek oluşturma, karar verme
Prototip oluşturma
Test etme yöntemleri
Geri bildirim ve iterasyon süreçleri
Kazanımlar:
Bakış açısını değiştirmeyi öğrenme
Gerçek problemi tanımlama becerisi edinme
Problemi çözme beceresi edinme, çözüm seçeneklerini oluşturmayı ve doğru karar vermeyi öğrenme
İstediğin hayatı ve işi tasarlayabilme yolunda yol haritası oluşturma
Kariyerine yön verme,
Yaşamındaki olumsuzlukları ortadan kaldırma becerisi edinme.
Kimler Katılabilir:
Lise ve Üniversite Öğrencileri, Profesyoneller, Disiplinler arası Proje geliştirenler, İK Çalışanları, Yöneticiler, Liderler, Girişimciler, hayatını ve işini değiştirmek isteyen herkes.
ODTÜ’den 1989’da Şehir Plancısı olarak mezun oldu. ‘Kamu Yönetimi’nden yüksek lisans, ‘Peyzaj Planlama’dan doktora derecesi sahibi. Doktora ve doktora sonrası çalışmasının bir bölümünü Almanya’da, Kassel Üniversitesi’nde (2011- 2012, 2019-2022) yürüttükten sonra aynı üniversitede iki yıl önce yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik “Çevre yönetiminde disiplinler arası planlama yaklaşımları” dersini verdi. 2019-2022 yılları arasında Disiplinlerarası Mekansal Planlama için yeni bir eğitim modeli geliştirilmesi konusunda araştırmacı olarak bulundu. Ayrıca sahibi ve yürütücüsü olduğu ‘Birinci Kuşak Türk İşçilerin Yer Algısının Entegrasyona Etkileri’ başlıklı projesi Kassel Belediyesi ve Kassel Yabancılar Meclisi’nce desteklendi.
20 yıl kamuda şehir plancısı ve yönetici olarak görev yapmasının ardından 2014’de kurduğu Ufuk Planlama’da imar ve planlama faaliyetlerine ilişkin çalışmalarına devam ederken, Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde de öğretim görevlisi olarak akademik kariyerini de sürdürmektedir.
Haziran 2024’de kurduğu ‘Kent Orman Yaşam Atölyesi’nde üniversite öğrencilerinin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan geniş yelpazeli eğitim programları düzenlemekte, Türkiye’de bir ilk olarak kentleri ve doğal çevreyi şekillendirerek yaşam alanları tasarlayan bölümlerin öğrencilerine Multidisipliner Mekansal Planlama Eğitimi vermektedir.
Dr. Nejla KILINÇ
Ufuk Planlama Kurucusu, Tasarımcı, Mentor, Öğretim Görevlisi, ‘Çıkışı Bulan var mı?’ kitabının Yazarı
15 kişilik kontenjan vardır.